خواص ظروف سفالی
ظرف های سفالی به دو دستهٔ لعاب دار و بدون لعاب تقسیم می شوند. ظروف لعابدار برای پخت و پز غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد و ظروف بدون لعاب مناسب نگهداری مایعاتی مثل آب هستند.
1- حفظ طعم غذا
یکی از اصلی ترین ویژگیهای ظروف سفالی عدم واکنش پذیری آن با مواد خوراکی است. ظروف سفالی کاملا مطمئن بوده و به علت لعابی که دارند با مواد غذایی هیچ گونه واکنشی نداده و طعم طبیعی غذا را حفظ می‌کنند. این در حالی است که کارشناسان تغذیه و پزشکان همواره توصیه می کنند از ظروف فلزی برای پخت و پز استفاده نکنید زیرا همواره مقداری از فلز به مواد غذایی شما سرایت می کند و می تواند در بلند مدت مشکل ساز شود.
2- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
ظروف سفالی دارای خاصیت قلیایی بوده و با پخت غذا در این ظروف خاصیت اسیدی مواد خوراکی تعدیل می‌شود در نتیجه عملکرد دستگاه گوارش بدن بهبود می یابد. (PH مواد، هنگام پخت غذاهای اسیدی در ظروف سفالی، به دلیل خاصیت قلیایی سفال خنثی میشود)
3- بهبود سوخت و ساز بدن
ظروف سفالی با حفظ هورمون تستسترون باعث افزایش و بهبود سوخت و ساز بدن میشود،درحالیکه ظروف پلاستیکی سطح تسترون بدن را کاهش میدهند.
4- دفع سموم آب
همانطور که گفتیم از گذشته تاکنون یکی از کاربردهای ظروف سفالی نگهداری نوشیدنی ها بوده است. ظروف سفالی با حفظ میزان ph آب و نوشیدنی ها باعث حفظ طعم طبیعی آنها می‌شوند و به دفع سموم آب کمک می‌کند به همین علت در گذشته ظروف سفالی به نوعی دستگاه تصفیه آب به حساب می آمدند.